Curs Barman
Caras-Severin, Caransebes
Barmanul se ocupã de aprovizionarea cu bãuturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor într-un local de alimentatie publicã (restaurant, bodegã, bar, bufet)
Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bãuturi variate si în cantitãti suficiente fatã de cerintele consumului, gestioneazã bãuturile, utilajul si inventarul de servire.
Preparã si serveste bãuturile. Prepararea bãuturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitãtii cantitãtilor prevãzute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, monedã divizionarã, liste de bãuturi, borderou de plãti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete s.a.
Competente dobandite:
Comunicarea interactivă la locul de muncă
Efectuarea muncii în echipă
Aplicarea NPM şi PSI
Menţinerea unui mediu de muncă sigur şi curat
Organizarea locului de muncă în vederea începerii activităţii
Curăţarea şi depozitarea obiectelor de inventar
Gestionarea stocurilor de băuturi şi materiale necesare
Încasarea contravalorii serviciilor oferite
Pregătirea băuturilor de bar
Pregătirea tonomatelor de servire
Preluarea comenzilor clienţilor
Servirea clienţilor la bar.