Set nou 7 lentile color therapy pentru Bioptron Pro1 by Zepter Swiss
Constanta, Constanta
Livrare cu verificare colet
-
Oferit de
Persoana fizica
Color is energy. Color is life. Color is therapy.
Culoarea este lumină, iar lumina este culoare.
Lumina solară este emisă pe frecvenţe diferite. Aceste frecvenţe ale luminii pot fi separate printr-un proces numit refracţie. La filtrarea luminii printr-o prismă de cristal, aceasta se refractă şi se divide în cele şapte culori ale spectrului. Fiecare culoare are propria sa frecvenţă.
Dacă, după separare, culorile sunt filtrate printr-o altă prismă, vor realcătui lumina albă. Primul care a demonstrat acest fenomen, la sfârşitul secolului XVII, a fost Isaac Newton, marele fizician englez.
Lungimi de undă şi frecvenţe de culoare
Se consideră că energia călătoreşte pe lungimi de undă. Distanţa dintre undele succesive este numită lungime de undă, iar numărul oscilaţiilor unei unde pe secundă este frecvenţa. Regula de bază este: cu cât creşte lungimea de undă, cu atât scade frecvenţa.
Fiecare culoare are propria frecvenţă caracteristică şi lungime de undă individuală. Doar o mică parte a spectrului electromagnetic este vizibilă cu ochiul liber. Violetul are cea mai scurtă lungime de undă, roşul, pe cea mai lungă. Dincolo de violet se regăseşte ultravioletul, care, deşi invizibil pentru ochiul uman, poate pătrunde prin corpul nostru. Ultravioletul dă bronzul şi ucide bacteriile.
Cea mai lungă lungime de undă la capătul celălalt al spectrului o are culoarea roşie. Dincolo de roşu se află infraroşul, iar mai departe se găsesc microundele, lungimile de undă radar, radio şi de televiziune, toate invizibile pentru ochiul liber. Roşul, portocaliul şi galbenul sunt purtate pe lungimi de undă mai mari, şi par să fie percepute de ochi mai repede decât culorile din celălalt capăt al spectrului. Din cauza asocierii acestor culori cu focul şi soarele, sunt numite culori calde. Verde, albastru şi violet sunt percepute drept culori reci. Acestea călătoresc pe lungimi de undă mai scurte, deci par să fie percepute de către ochiul uman mai greu; evocă imaginea apei mării şi a râurilor, a cerului, a răsăriturilor iernatice. Mai sunt numite şi culori “retrase”, din cauza timpului mai lung necesar pentru ca energia lor să fie percepută de ochi. Fiecare culoare caldă are o culoare complementară rece: roşu - albastru, portocaliu - indigo, galben - violet, verde - roşu (magenta).
Cu toţii ne simţim posaci şi leneşi uneori. V-aţi gândit că, poate, vă înconjoară culoarea nepotrivită? Culorile sunt esenţiale pentru trupul şi sufletul nostru, ne pot menţine bateriile încărcate. Indiferent de culoarea pe care vă place să o purtaţi sau să o aveţi împrejur, cele şapte culori ale soarelui vă pot influenţa inconştient.
Cele şapte culori ale curcubeului
Le cunoaşteţi foarte bine: atunci când razele solare sunt filtrate prin ploaie, e posibil să apară un curcubeu pe cer.
Pe măsură ce lumina solară trece prin picăturile de apă, se refractă şi se divide în culorile curcubeului. Lumina soarelui este cunoscută drept lumină vizibilă sau albă, fiind, de fapt, un mix al tuturor culorilor vizibile. Curcubeul este alcătuit din cele şapte culori fiindcă picăturile de apă divid lumina solară albă în cele şapte culori ale spectrului (roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo, violet). Cu cât sunt mai mari picăturile de ploaie, cu atât mai puternic va străluci curcubeul pe cer.
Putem simţi culorile.
Culoarea este energie. Fiecare culoare are propria lungime de undă şi frecvenţă. Rezultatul este că noi percepem o culoare nu doar vizual, ci o absorbim şi inconştient, prin piele. Atunci când ne pătrunde în corp, culoarea produce reacţii chimice care modifică funcţiile mai multor organe şi sisteme. Culoarea ajută la încărcarea rezervelor de energie a „ţesuturilor” pielii noastre şi a organelor interne, crescând altfel imunitatea corpului. Rezervele noi de energie ne dau puterea de a lupta împotriva bolii.
Color terapia chakrelor
Sănătatea depinde nu numai de echilibrarea nevoilor fizice, ci şi a celor emoţionale, mentale şi spirituale.