Statia de Dedurizarea Apei Ferroli Sweet Water 8
Iasi, Iasi
Livrare cu verificare colet
- Oferit deCompanie
- Starea produsuluiNou
Metoda filtrare Dedurizare
Utilizare Apa calda
Apa rece
Presiune maxima de lucru 8 bar
Debit maxim 1200 l/h
Capacitate rezervor 8 l
Capacitate filtrare 47 l
Temperatura de lucru (°C) 2- 38°C
Apa dura este apa cu un continut ridicat de saruri minerale (calciul si magneziul). Aceasta apa nu este, in general, daunatoare sanatatii, dar creeaza probleme deosebite in functionarea optima a centralelor termice. Statia de Dedurizarea Apei Ferroli Sweet Water 8 este o statie de dedurizare pentru tratarea apei potabile. Acestea folosesc principiul dedurizarii prin schimb de ioni, in timpul caruia ionii de calciu si magneziu (saruri care contribuie la duritatea apei) sunt inlocuiti cu ionii de sodiu echivalenti). Folosind Statia de dedurizare se va prelungi viata dispozitivelor care utilizeaza apa, cum ar fi masina de spalat rufe,masina de spalat vase, baterii lavoar, boiler, centrale etc. si vom obtine o economie de pana la 30% la incazire pe o perioada indelungata
Probleme create de apa dura:
apa dura este un factor important de creştere a costurilor de exploatare ale centralelor termice. In cazul instalatiilor de incalzire si preparare apa calda sau abur, depunerea de calcite (CaCO3), de pe elementele de incalzire se comporta ca un izolator termic, impiedicand trecerea caldurii de la elementul de incalzire la agentul termic (apa sau orice alt agent termic). Efectul direct este scaderea randamentului transferului termic (randamentul centralei termice) si in consecinta cresterea consumului de combustibil intre 20 şi 28% pe an.
Dedurizarea apei de alimentare a centralelor termice:
Pentru eliminarea neplacerilor cauzate de apa dura solutia cea mai simpla si eficienta este dedurizarea apei brute cu ajutorul unei statii de dedurizare (dedurizator).
Dedurizatoarele contin una sau doua coloane cu rasini schimbatoare de ioni care atrag din apa ionii pozitivi (in principal ionii de calciu Ca şi de magneziu Mg si elibereaza in acelasi timp sodiu Na).
Cand capacitatea de retinere a rasinii se epuizeaza, mai precis spus ajunge la o valoare prestabilita, valva de comanda declanseaza procedura de regenerare, adica eliminarea cationilor retinuti si reincarcarea coloanei cu sodiu. Acest proces se realizeaza prin spalarea rasinii cu o solutie salina (saramura). In functie de cantitatea de rasina procedura poate dura intre 30 si 120 minute.